Головна » 2010 » Грудень » 14 » «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011»
23:31
«Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011»

У Тернополі стартував проект

«Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011»

Із 26 листопада у Тернополі стартував проект «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011», який реалізовується Всеукраїнською громадською організацією «Молодіжна Альтернатива» у партнерстві з Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією «Спілка Молодіжного Самоврядування» (СМС). Протягом 2003 – 2008 років у проекті «Студенти для органів місцевого самоврядування» близько 120 студентів з 21 міста України проходять стажування у міських та обласних радах своїх міст.

В кожному місті ВГО «Молодіжна Альтернатива» відбирає шляхом конкурсу по 6 студентів, які стажуються в органах місцевого самоврядування протягом 5 місяців. Порядок їх роботи – по 4 години на день, в після навчальний час. Бажаною також була б письмова характеристика їхньої роботи з боку міської ради.

Протягом періоду стажування студенти – учасники проекту будуть займатися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста; перекладом нормативно-правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів.

Для того, щоб стати учасником проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» потрібно бути студентом старших курсів (3-5 курс) або аспірантом, розбиратися у сучасній політичній ситуації, мати аналітичні здібності. Кандидат на участь у проекті заповнює анкету, яку можна скачати за посиланням www.civicua.org/news/view.html?q=1507799 або у координатора проекту в Тернопільській області Процика Ігоря. Заповнену анкету потрібно передати координатору проекту власноручно.

Проект буде реалізовуватись у два етапи: перший етап передбачає проведення співбесіди із кандидатами на участь у проекті, за підсумками якого буде відібрано 6 студентів, а другий етап передбачає вже безпосереднє стажування у органах місцевого самоврядування.

За час стажування студенти будуть мати можливість відвідувати тренінги та семінари, які будуть проходити у м.Київ; писати статті до збірника на запропоновані теми, а також відвідати екскурсію до Верховної Ради України.

По закінченні стажування студенти отримають Сертифікат про проходження стажування.

Останній термін подання анкет – 15 грудня.

Про дату проведення співбесіди кандидатам, які подадуть анкети на участь у проекті буде повідомлено електронною поштою.

Більш детальнішу інформацію можна отримати у координатора проекту у Тернопільській області Процика Ігоря за тел. (063) 454-66-61. 

 

Переглядів: 764 | Додав: Toliys | Рейтинг: 4.9/10