Головна » 2011 » Січень » 7 » «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2010»
21:09
«Студенти для органів місцевого самоврядування – 2010»

29 грудня 2010 року о 12.30 год. в залі засідань Тернопільської міської ради відбулася прес-конференція, присвячена презентації результатів проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2010», який реалізовується Всеукраїнською громадською організацією «Молодіжна Альтернатива» у партнерстві із Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією «Спілка Молодіжного Самоврядування» за сприяння Тернопільської міської ради. 

 

Під час прес-конференції, у якій взяв участь міський голова Тернополя Сергій Віталійович Надал, відбулося підбиття підсумків проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2010», а також вручення інтернам Сертифікатів про проходження стажування. Також відбулася презентація книжок ВГО «Молодіжна Альтернатива»: «Болонський процес очима студентів», «Сучасна молодь: проблема чи надія», «Молодіжне безробіття та проблеми розвитку молодіжного підприємництва», а також «Я депутат міської ради. Мої дії…», до яких, згідно проекту, інтерни мали можливість писати свої статті.

Як зазначив координатор проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» в Тернопільській області, голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: «Підбиваючи підсумки цьогорічного проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» потрібно сказати, що він виявився успішним. Адже студенти, які проходили стажування цього року в структурних підрозділах Тернопільської міської ради мали можливість не лише познайомитись із діяльністю структурних підрозділів Тернопільської міської ради із середини, але й відчули себе справжніми держслужбовцями. Адже вони виконували не лише ті завдання, які були передбачені умовами проекту, але й долучались безпосередньо до діяльності управлінь, відділів, та інших структурних підрозділів Тернопільської міської ради. Також було приємно чути позитивні слова та відгуки зі сторони працівників та керівників структурних підрозділів Тернопільської міської ради, в яких студенти проходили стажування та яким, за їх словами, студенти надали нового імпульсу у їх нелегкій роботі. Що ж до книг, то потрібно сказати, що цього року вони є унікальними за своїм змістом. Перш за все тому, що книжки написані студентами-учасниками проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» з 21 міста України, які протягом лютого – вересня 2010 року мали змогу пройти стажування у міських, районних чи обласних радах України. По-друге, це те, що автори статей висловлюють незаангажовану власну думку щодо актуальних проблем молоді: проблема молодіжного безробіття, діяльності депутатів місцевих рад, дають оцінку болонській системі освіти та відповідають на сакраментальне питання: «Cучасна молодь – це проблема чи надія нашої держави». І саме найголовніше, це те, що наприкінці кожної книги подаються пропозиції до влади. Це основні висновки із матеріалів авторів. Ми віримо, що влада до них прислухається».

Коротко про проект

Із 9 березня 2010 року у Тернополі стартував проект «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2010», який реалізовується громадською організацією «Молодіжна Альтернатива». Впродовж 2003 – 2010 років «Молодіжна Альтернатива» реалізовує проект «Студенти для органів місцевого самоврядування», за яким близько 120 студентів з 21 міста України проходять стажування у міських та обласних радах своїх міст.

Метою даного проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх роботи у органах місцевого самоврядування. В кожному місті ВМГО «Молодіжна Альтернатива» відбирає шляхом конкурсу по 6 студентів, які стажуються в органах місцевого самоврядування протягом 5 місяців. Порядок їх роботи – по 4 години на день, в після навчальний час. Бажаною також була б письмова характеристика їхньої роботи з боку міської ради.

Впродовж періоду стажування студенти – учасники проекту займалися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста; перекладом нормативно-правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів.

Проект реалізовувався у два етапи: перший етап передбачав проведення співбесіди із кандидатами на участь у проекті, за підсумками якого було відібрано 6 студентів, а другий етап передбачав вже безпосереднє стажування у органах місцевого самоврядування. За підсумками проведеної співбесіди, яка відбулася 8 квітня такі студенти були відібрані для проходження стажування:

Прізвище, ім’я 

та по-батькові

Назва ВНЗ, спеціальність, яка здобувається

Місце проходження стажування

Лучка Ольга Іванівна

Галицький інститут ім. В.Чорновола,

спеціальність – право

Юридичний відділ Департаменту економіки, підприємництва та управління комунальним майном

Багрій Наталя Андріївна

ТНПУ ім. В.Гнатюка,

географічний факультет

Інформаційно-організаційне управління

Пастушак Ігор Миколайович

ТНТУ ім. І.Пулюя,

спеціальність – біомедичні апарати і системи

Управління житлово-комунального господарства та екології

Степник Володимир Михайлович

ТНПУ ім. В.Гнатюка,

інженерно-педагогічний факультет

Управління житлово-комунального господарства та екології

Костик Олег Петрович

ТНТУ ім. І.Пулюя,

спеціальність – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології у виробництві

Управління житлово-комунального господарства та екології

Триюда Руслана Богданівна

ТНПУ ім. В.Гнатюка, інститут педагогіки і психології,

спеціальність – соціальна робота

Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді

Також за результатами співбесіди було відібрано ще двох студентів, які проходили стажування на волонтерських засадах:

Прізвище, ім’я та по-батькові

Назва ВНЗ, спеціальність, яка здобувається

Місце проходження стажування

Осадчий Анатолій Володимирович

ТНПУ ім. В.Гнатюка,

філологічний факультет

Прес-служба Тернопільської міської ради

Трач Сергій Вікторович

ТНПУ ім. В.Гнатюка,

інженерно-педагогічний факультет

Прес-служба Тернопільської міської ради

За час стажування студенти мали можливість відвідувати тренінги та семінари, які проходили у м.Львів та м.Київ; писали статті до книжок на запропоновані теми.

Кращі студенти, які позитивно себе зарекомендували під час стажування у органах місцевого самоврядування зможуть взяти участь у співбесіді щодо стажування у комітетах та апараті Верховної Ради України.

   



Переглядів: 881 | Додав: Toliys | Теги: прес-конференція | Рейтинг: 5.0/11