Головна » 2012 » Грудень » 11 » В «Школі студентського самоврядування» навчали як захищати права та інтереси студентів
03:33
В «Школі студентського самоврядування» навчали як захищати права та інтереси студентів
В «Школі студентського самоврядування» навчали 
як захищати права та інтереси студентів

   8 грудня 2012 р., до Міжнародного дня прав людини, в приміщенні Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій відбувся третій семінар-тренінг в рамках «Школи студентського самоврядування» на тему: «Права та інтереси студентів в дії: нормативно-правова база, механізми захисту прав та інтересів студентів органами студентського самоврядування ВНЗ». 
   Тренерами даного семінару-тренінгу були голова Правління СОМГО «Студентське братство Сумщини» Анна Товстуха та Ігор Процик, голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування», які поділилися теоретичними та практичними знаннями щодо основних нормативно-правових документів національного законодавства в сфері захисту прав студентів, найчастішими прикладами порушень прав студентів та механізмами захисту прав та інтересів студентів, участю у цьому процесі органів студентського самоврядування ВНЗ. Захід відбувся за підтримки Фонду Фрідріха Наумана за Свободу. 
   Як зазначив координатор проекту, голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування», Ігор Процик: «Актуальність проведення тренінгу на таку тему було викликане тим, що на сьогодні в студентському середовищі є багато питань із порушенням прав студентів, однак значна частина студентів незнає до кого звертатись в разі їх порушення, як діяти в тій чи іншій ситуації. Інколи це виникає через незнання самими ж студентами своїх прав, згідно тих нормативно-правових документів, які приймаються та видаються на рівні країни, адміністрацією ВНЗ, в решті решт тих, які підписують самі ж студенти під час свого навчання у ВНЗ. Проблема також полягає в тому, що незначна частина студентів не читає перед тим, як підписувати той чи інший документ, який стосується навчального процесу, його прав та обов’язків, а потім, коли виникає проблема, почитають читати те, що підписали. Також поширеними є порушення прав студентів зі сторони ВНЗ, органів державної влади. Тому було важливо показати учасникам «Школи студентського самоврядування» механізм захисту своїх прав та інтересів та участь у цьому процесі органів студентського самоврядування ВНЗ». 
 Нагадаємо, що проект «Школа студентського самоврядування» реалізується Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією «Спілка Молодіжного Самоврядування» за підтримки Управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА. 
  Партнери проекту – ТМ «Вишнівецька», Благодійний фонд «Подоляни»






'

Переглядів: 521 | Додав: Toliys | Рейтинг: 5.0/5