Головна » 2014 » Липень » 5 » «Студентська республiка – 2014»
00:57
«Студентська республiка – 2014»

І знову молодь дивує або «Студентська республіка – 2014»

У Тернополі 24–26 червня 2014 р. на «Козацькому острові» у парку «Топільче» відбувся мульти-фестиваль «Студреспубліка – 2014». Міжнародна програма «Студентська республіка» – найбільший захід для українського студентства, який збирає максимальну кількість молодих лідерів зі всієї України. 
Цього року свої навчальні заклади представляли 16 команд із 20 зареєстрованих. Зокрема участь брали не тільки команди з тернопільських вишів, але й області. Взяли участь у фестивалі і 2 команди із ТНПУ ім. В.Гнатюка. Наші молоді активісти сміло, завзято і вперто боролися у змаганнях. 
Учасники «Студентської республіки – 2014» від педагогічного університету: Анатолій Осадчий, Ілона Борщук, Ірина Вівчар, Катерина Вовна, Любомир Дерич, Микола Фурсик, Оксана Біла, Тетяна Тильчак, Уляна Паньків, Яна Семенюк, Дарія Мазур, Ірина Мухіна, Ксенія Пиць, Мар'яна Фареник, Надія Зьола, Роман Пирожишин, Тетяна Козіброда, Христина Гуменна. Також, дякуємо, за допомогу Богдану Барану, Марії Боровець, Петру Тимчаку, Юлі Янчинській і всім тим, хто сприяв та підтримував наші команди. 
Програма фестивалю була дуже насиченою. Протягом трьох днів молодь створювала політичні партії, писала програми й обирала кращий план дій на майбутнє. За словами учасників мульти-фестивалю, навики, які вони отримали під час заходу дозволять змінювати студентське життя в навчальному закладі, реалізовувати проекти в місті, та й, зрештою, змінювати нашу країну на краще. 
У рамках цього заходу проводилися оргдіяльнісні ігри, які модерував начальник патронатного відділу міської ради Максим Черкашин, де учасники обговорювали проблеми та перспективи розвитку нашого регіону, а секретар міської ради І.Турський провів тренінг «Менеджмент власної кар’єри». 
Також, молодь мала можливість добряче розважитися у різноманітних конкурсах, таких як: суб-фести Мафія, аматорське відео, Битва вулиць, Битва Ді-джеїв та Нічна туса. 
Проводилися на фестивалі і вибори студентського мера та магістрату з передвиборчими дебатами. Двох представників нашого університету Христину Гуменну та Ілону Борщук обрали у студмагістрат. 
Капітанам двох команд Анатолію Осадчому і Ілоні Борщук від іменні виконкому Студради і від голови Студради ТНПУ за високий рівень організації команд, присвоєні звання: «Почесних членів Студентської ради ТНПУ 2014 року». 
Теплими словами підримав команди нашого університету голова Студради ТНПУ Костянтин Соцький:
«Дорогі мої, дякую усім хто відгукнувся взяти участь у фестивалі. Це є своєрідною лептою у таку невеличку, але все таки частинку досвіду. Тому, ви – молодці! Ви показали себе і показали, що можете, хочете, і робите впевненні кроки до здобуття досвіду і цілеспрямованості! Такі змагання загартовують і дають корисні знання для життя! Усі учасники не просто молодці, а мега жертовні, добрі. Ви надія і цвіт нашої майбутньої нації!!!» 

Галина Губіцька, Анатолій Осадчий

Переглядів: 834 | Додав: Toliys | Рейтинг: 5.0/1