Головна » 2013 » Березень » 26 » Спецпроект «Обличчя ТНПУ» (Терещук Григорій Васильович)
22:53
Спецпроект «Обличчя ТНПУ» (Терещук Григорій Васильович)


Григорій Васильович Терещук: «Педагогічний університет для мене – це половина життя» 

Ні для кого не секрет, що успіх будь-якої справи насамперед залежить від вмілого керівництва. Не виняток і педагогічний університет. Але не завжди належно оцінюється праця наших керівників. А «за кадром» залишається чимало… В цьому я переконалася після розмови з першим проректором ТНПУ ім. В.Гнатюка Григорієм Васильовичем Терещуком. Про студентів, щоденну працю на посаді проректора і не тільки – в ексклюзивному інтерв’ю. 

– Григорію Васильовичу, якщо можна було повернути час назад, Ви хотіли б повернутися в студентські роки?
Так, хотів. Адже це найкраща пора у житті. Аспірантура, докторантура – це вже не те. А той час – це якась особлива романтика. Добре, коли ще є підтримка батьків. Згадую будівельні загони, заняття в спортивних секціях, вечори. Безтурботне було життя… 

– Що для вас означає педагогічний університет взагалі?
Можна сказати, що педагогічний університет для мене – це половина життя. Адже левову частку дня проводжу в його стінах. З ним пов’язані честь, гідність, успіхи, невдачі, але водночас і відповідальність.

– Часто абревіатуру «ВУЗ» російською розшифровують як «выйти удачно замуж». Чи можна, на Вашу думку, облаштувати сімейне життя у нашому університеті?
В останні роки він цьому сприяє (сміється). Проводяться різні конкурси краси, інші заходи. Це добре. Я б хотів, щоб студенти не тільки вчилися, але й не забували, що треба жити. Адже ці найкращі роки швидко минають. А потім згадуєш не пари, хоча і це закарбовується, але пригоди поза навчанням.

– Якщо говорити про виховну діяльність у нашому університеті, то на що тут найбільше акцентуєте увагу?
Мені здається, що університет сьогодні акцентує увагу на дозвіллі студентів. І це правильно. Не менш важливим, ніж національне і патріотичне виховання, є діяльність на дозвіллі. Також треба постійно моніторити ситуацію і знати, чого хоче студент. Розчаровує, коли студенти не користуються скринькою довіри чи нашим сайтом. А ми все-таки чекаємо їх відгуків, пропозицій і побажань.

– Яким, на вашу думку, має бути ідеальний студент нашого вузу?
Оптиміст, патріот, який думає не тільки про заробіток для себе, а й про свою країну. Відповідально ставиться до своєї роботи і отримує задоволення від цього. Якщо буде ця мета, то тоді і навчатися буде стимул. 

– Що найбільше подобається у Вашій роботі?
Насамперед те, що я можу захистити інтереси студента, допомогти знайти вихід з тієї чи іншої ситуації, вирішити якийсь конфлікт. З одного боку, це проблемні питання. Але, з іншого боку, їх вирішення допомагає найбільше відчути задоволення від своєї роботи. Приємно відчувати себе потрібним іншим, розуміти, що ти можеш вирішити ті питання, які не вирішує ніякий інший працівник. Але паралельно можу назвати, що не подобається у моїй роботі. Насамперед це конфлікти між працівниками. Я того не розумів і не розумію. Адже не треба ставити свої амбіції вище справедливості і реалій. Треба вміти поважати себе. 


Спілкувалася Світлана Чихарівська 



Нагадаємо, у спецпроекті "Обличчя ТНПУ" Студентська рада ТНПУ пропонує вам ближче познайомитися з тими, чиє життя тісно пов’язане з Тернопільським національним педагогічним університетом ім. В.Гнатюка. 

Кожного тижня – новий герой і нова історія. 
Дізнайся невідоме, про тих, хто поруч!

Офіційні інтернет-адреси спецпроекту "Обличчя ТНПУ": 

Переглядів: 1463 | Додав: Toliys | Рейтинг: 4.5/8