Головна » 2013 » Квітень » 4 » Спецпроект «Обличчя ТНПУ» (Брославський Володимир Любомирович)
23:52
Спецпроект «Обличчя ТНПУ» (Брославський Володимир Любомирович)


Володимир Любомирович Брославський: «Насамперед стараюся, щоб студенту було цікаво»

Напевно, матиму рацію, коли скажу, що дозвілля студентів настільки важливе, як і сам навчальний процес. Часто чуємо, що студентські роки найкращі. У більшості випадків завдяки цікавим заходам, які допомагають відчути смак студентства «наповну». І скільки б не існувало думок, що подбати про гарний відпочинок для студентів – це простіше простого, ця справа, повірте, не з легких. Тому людей, які виконують цю почесну, але не завжди легку і вдячну, роботу варто знати. Начальника відділу виховної роботи ТНПУ ім. В.Гнатюка – Брославського Володимира Любомировича – зайвий раз представляти не потрібно. Саме йому варто в першу чергу завдячувати цікавими заходами, які проходять у педагогічному. Про дозвілля сучасних студентів і не тільки – в ексклюзивному інтерв’ю з Володимиром Любомировичем.

– Педагогічний університет часто називають «університетом наречених». Чи погоджуєтеся Ви з таким твердженням?
У нашому університеті є факультети наречених і парубків, тому що специфіка різна. Але не можна сказати, що саме «наречених». Більшість дівчат навчається на філологічному, факультеті іноземних мов, початкової освіти, а на таких факультетах, як географічний, історичний, інженерно-педагогічний та факультеті фізичного виховання, все-таки більше хлопців. Справді в університеті багато красивих дівчат, але стверджувати, що ми «університет наречених» підстав немає. 

– Конкурс «Феєрія краси», який вперше відбувся в університеті минулого року, став своєрідною візиткою нашого вузу. Чому обрали формат конкурсу краси, а не, наприклад, інтелектуального конкурсу?
Насправді це не традиційний конкурс краси. Він поєднує різні конкурси та номінації. «Феєрія краси» дає змогу кращим студентам університету заявити про себе, а їх друзям та рідним побачити в стінах університету видовищне шоу, яке може претендувати на статус міського, а то й обласного конкурсу. Змагань такого рівня жоден університет Тернополя не проводив. 

– Цього року «Феєрія краси» проходитиме вдруге. Які сюрпризи чекають глядачів і учасників на цей раз?
Ми бережемо інтригу до самого конкурсу, тому наразі нічого розповідати не буду. Все можна буде побачити під час феєричного шоу. 

– З якими труднощами Ви найчастіше стикаєтеся у своїй роботі?
Основна проблема – це пасивність значної частини студентів. Молодь хоче цікавого та змістовного дозвілля. Проте не завжди хоче брати участь в організації цікавих заходів. Бути глядачем набагато легше, ніж учасником дійства. 

– Якими методами можна якось «розрухати» студентство, залучити до позаудиторної чи навіть громадської роботи?
Найкращий метод – це підтримка студентських ініціатив. Коли студенти відчувають підтримку та бачать результати своєї праці, то вони стають активними організаторами найрізноманітніших заходів в університету. Та й іншим дають приклад, як можна проявити себе. Тому ми в педагогічному університеті намагаємося завжди підтримувати молодь та сприяти їх зростанню не лише як педагогам, але й як творчим особистостям. 

– Яких принципів дотримуєтеся у роботі?
Намагаюся, щоб студентам було цікаво: і на парах, і під час заходів, які ми проводимо в університеті.

– Яким бачите наш університет через десять років?
Насамперед модерним і потужним із активними та творчими студентами.


Спілкувалася Світлана Чихарівська 



Нагадаємо, у спецпроекті "Обличчя ТНПУ" Студентська рада ТНПУ пропонує вам ближче познайомитися з тими, чиє життя тісно пов’язане з Тернопільським національним педагогічним університетом ім. В.Гнатюка. 

Кожного тижня – новий герой і нова історія. 
Дізнайся невідоме, про тих, хто поруч!

Офіційні інтернет-адреси спецпроекту "Обличчя ТНПУ": 

Переглядів: 2058 | Додав: Toliys | Рейтинг: 5.0/4