Головна » 2012 » Листопад » 20 » Cтартувала «Школа студентського самоврядування»
22:02
Cтартувала «Школа студентського самоврядування»

В Міжнародний день студента стартувала «Школа студентського самоврядування»

 

17 листопада 2012 р., в Міжнародний день студента, відбувся перший семінар-тренінг в рамках «Школи студентського самоврядування» на тему: «Студентське самоврядування: структура, права та повноваження, основні напрямки діяльності. Нормативно-правова база діяльності ОСС в Україні». Місцем проведення був Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій.

Нагадаємо, що проект «Школа студентського самоврядування» реалізується Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією «Спілка Молодіжного Самоврядування» за підтримки Управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА.

Привітання учасникам Школи від Управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації було виголошене членом колегії Управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації – Лимар Валентиною Петрівною.

Під час першого семінару-тренінгу його учасники, представники органів студентського самоврядування ВНЗ міста та області, познайомились із правами та повноваженнями органів студентського самоврядування (ОСС), структурною побудовою ОСС, основними напрямками діяльності ОСС, нормативно-правовою базою діяльності ОСС в Україні, її практичною реалізацією. Тренером першого семінару-тренінгу був голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик.

Участь у «Школі студентського самоврядування» беруть члени студентської ради ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Як зазначив координатор проекту, голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: «Старт проекту «Школа студентського самоврядування» припав на Міжнародний день студента не випадково, адже саме цього дня в 1946 році на Всесвітньому конгресі студентів, що відбувся в Празі, було прийняте рішення про відзначення Міжнародного дня студентів в пам’ять чеських студентів-патріотів, коли в 1939 році понад 1200 студентів які протестуючи проти дій фашистської влади були арештовані й укладені в концтабір у Заксенхаузен. Ці події є прикладом боротьби за свої права та інтереси. Однак процес відстоювання своїх прав та інтересів повинен бути наповнений як теоретичними так і практичними знаннями, вміннями, навичками із різних галузей, вмінням себе реалізувати в сучасному світі. Тому проект «Школа студентського самоврядування» покликаний дати такі знання».





Переглядів: 548 | Додав: Toliys | Рейтинг: 5.0/4