Головна » 2012 » Лютий » 22 » Акція «Здай кров – врятуй життя!»
02:01
Акція «Здай кров – врятуй життя!»

6 березня 2012 р. у головному корпусі ТНПУ відбудеться акція «Здай кров  врятуй життя!». Починаючи з другої пари, всі бажаючі зможуть здати кров. Усі, хто здаватимуть кров, звільняються з пар на цілий день.

 

Кожен із небайдужих до долі дітей, яким потрібна лише крапля нашої крові, може взяти у ній участь. Адже донорство – це вільно виражений добровільний акт. Це можливість проявити співчуття до проблеми іншої людини, відіграти дуже важливу роль в її житті.

 

Ти ідеальний донор, якщо:

1. Почуваєшся добре.

2. Маєш бажання допомогти хворому.

3. Тобі виповнилося 18 років. 

4. Маєш паспорт громадянина України.

 

Плюси донорства:

1. Ваша разова здача крові врятує два життя, приємно відчувати причетність до долей світу взагалі та до чужої долі вчасності.

2. Донорів не так багато, приємно усвідомлювати, що ти – один з небагатьох. Це підвищує самооцінку.

3. Престиж. Бути здоровим нині модно, авторитетно, престижно, а у донори беруть тільки здорових людей. Приємно знати, що ти з їх числа.

4. Після здачі крові відчувається прилив нових сил – так проходить реакція на оновлення організму.

5. Навіть однократна здача крові оздоровлює та омолоджує організм. Оживлюється клітинний склад, переміщуються рідини внутрішніх середовищ, стимулюється кровотворення.

 

Як харчуватись перед здачею крові:

1. Напередодні, ввечері необхідно повечеряти, при цьому не можна вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь.

2. В день здачі крові бажано бути відпочившим, легко поснідати (рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, соки, морси, мінеральна вода, каша, макарони, фрукти (крім бананів!). 

 

Також ти отримаєш: печиво і чай.

 

Щоб здати кров, вам потрібно заповнити анкету, яку ви можете отримати від студентських деканів, старост, або ж звернувшись за тел.:

(098) 978-58-32 (Аліна) та (067) 752-02-41 (Маша)

 

І головне, не вірте чуткам, що це шкідливо, адже процедуру взяття крові проводитимуть досвідчені лікарі, які при вас відкриють голку, і тому це не є небезпечно для вашого здоров’я.

 

Отож, не будьте байдужими, подаруйте дітям життя!


Переглядів: 874 | Додав: Toliys | Рейтинг: 5.0/4